Мер Одеси вимагає безкоштовного навчання для пільговиків в «церковно-парафіяльній» школі

Мер Одеси вимагає безкоштовного навчання для пільговиків в «церковно-парафіяльній» школі

У 2013 році місто безкоштовно виділив 1,4 га на Французькому бульварі під будівництво церковно-парафіяльної школи. Через кілька років навчальний заклад побудували, а перед 1 вересня в Одеську міську раду надійшов лист від директора цієї школи, яка вже стала не церковно-парафіяльній, а Міжнародної академічної. Про це йшла мова в ході засідання виконавчого комітету Одеської міськради.

"У листі говорилося про те, що ми можемо направляти туди вчитися дітей, але взявши на себе оплату - 11 700 гривень в місяць за одну дитину. І це без продовженого, спортивних секцій, творчих гуртків ", - повідомив Геннадій Труханов.

На сьогоднішній день в місті порядку 11,5 тисячі дітей, що відносяться до пільгових категорій: з багатодітних і малозабезпечених сімей, діти з інвалідністю, сироти, що перебувають під опікою. Мер переконаний, всі вони мають право на безкоштовне і якісну освіту.

"Ми не просимо, а вимагаємо від Сергія Ківалова найближчим часом відповісти місту, скільки дітей з пільгових категорій будуть вчитися в цій школі безкоштовно. Вони мають на це повне право хоча б тому, що безкоштовно виділена містом під будівництво школи земля оцінюється в понад 200 мільйонів гривень. Ми про це говоримо три роки. Коли школа відкрилася, я все ще сподівався, що диво станеться, але цього не сталося. Тому якщо не вистачило совісті зробити це раніше, то хоч перед виборами. Прийміть наших дітей в школу ", - завершив Геннадій Труханов.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися