Спортсмен з Одещини здобув титул чемпіона Європи зі стрільби

Золото збірній Україні добув Андрій Дорошенко

На об'єднаному чемпіонаті Європи з параспорту, що триває в нідерландському Роттердамі, розіграли медалі передостаннього дня змагань у кульовій стрільбі. У цьому виді спорту спортсмени виступають у класах SH1 і SH2: у першому – ті, хто можуть самостійно тримати зброю, тоді як у другому використовують допоміжну підставку. 

Спортсмен Андрій Дорошенко з міста Роздільна Одеської області завоював “золото” і титул чемпіона Європи з кульової стрільби на мультиспортивному Євро-2023. Українець стріляв з пневматичної гвинтівки з 10 метрів у класі R1, або SH1, серед чоловіків. Спортсмен кваліфікувався до фіналу з першого місця, заробивши 622.9 очка у відбірковому раунді. Про це розповіли в філіалі Олімпійського комітету в Одеській області.

Загалом національна паразбірна вже виборола 15 високих нагород - 6 золотих, 5 срібних та 4 бронзових - на цьому мультиспортивному заході: 1 золоту нагороду та ліцензію на Паралімпіаду-2024 у бочі, 10 високих нагород та перше місце у парадзюдо і 2 бронзові нагороди у паратхеквондо, 1 золоту та 1 срібну нагороди у кульовій стрільбі та 1 паралімпійську ліцензію, а також 2 паралімпійські ліцензії зі стрільби з лука.

Нагадаємо, що у період з 3 по 6 серпня в Умані проходив чемпіонат України з веслування на байдарках і каное серед юнаків і дівчат 2007-2008 р. н. і 2009-2010 р.н. Представники Одеської області загалом завоювали 13 медалей — 7 золотих, 4 срібних та 2 бронзові нагороди. Про це повідомляє відділення НОК в Одеській області.

Раніше “Коментарі” писали, що в столиці Хорватії, місті Загреб з 20 по 23 липня пройшов чемпіонат Європи з єдиноборств серед студентів. Це був другий за всю історію турнір такого формату. Змагалися на ньому й спортсмени з Одеси.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися