В Чорному морі перебувають ракетоносії: “Циклону” серед них немає

Загальний залп складає 12 ракет типу "Калібр"

Наразі у Чорному морі перебувають два ракетоносії: надводний та підводний. Їхній загальний залп складає 12 ракет типу "Калібр". Про це в ефірі "Суспільне. Спротив" повідомила начальниця пресцентру сил оборони Півдня Наталія Гуменюк. Також речниця додала, що новий російський корабель "Циклон" перебуває у пункті базування, адже він не пройшов необхідні випробування. Нагадаємо, що російські окупанти включили малий ракетний корабель до свого флоту 12 липня.

"Це малий ракетний корабель, він передбачає спорядження вісьмома ракетами типу "Калібр", як і інші кораблі такого класу. Але відрізняється він від своїх попередників наявністю зенітно-ракетного комплексу. Тобто він ще має додатковий захист з повітря. Однак він не пройшов ходові випробування, не пройшов вогневі випробування. Вони так поспішали похизуватися його наявністю та присутністю в складі Чорноморського флоту, що ризикуючи життями свого екіпажу, вивели його на бойове чергування".”, - зазначила Гуменюк.

Втім, несправність цього корабля може ускладнити роботу українським силам ППО

"Треба усвідомлювати небезпеку, яку несе запуск з таких установок, які не перевірено. Наші сили ППО можуть бути обмануті діяльністю такого пускового апарату, тому що він може бути несправним. Тому спрацювання сил протиповітряної оборони може бути ускладнено."

Також вона повідомила, що напередодні 24 серпня армія РФ посилила повітряну розвідку. Це може означати, що росіяни ймовірно готуються до масованої атаки.

Нагадаємо, що сьогодні вночі ворог атакував Одеську та Миколаївську області дронами-камікадзе типу Shahed-136. Хоча більшість була збита силами ППО, деякі все ж влучили в портову інфраструктуру та складські приміщення. Про це повідомляють Сили оборони півдня України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися