Нічний обстріл Одещини: прокурори документують злочини окупантів

Руйнувань зазнали зерносховища та виробничо-перевантажувальний комплекс

Прокурори Ізмаїльської окружної прокуратури розпочали досудове розслідування у кримінальних провадженнях щодо порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, ч. 2 ст. 438 КК України). Сьогодні вночі, окупанти, застосовуючи заборонені міжнародним правом засоби ведення війни, здійснили дронову атаку по Одеської області. Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.

Внаслідок атаки пошкоджень зазнали зерносховища та виробничо-перевантажувальний комплекс в Подунав’ї, зокрема складські приміщення та адміністративні будівлі. 

“Огляд триває, повний перелік руйнувань та пошкоджень встановлюється. На місцях подій працюють прокурори у взаємодії з іншими правоохоронцями, які документують черговий воєнний злочин РФ”, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, що вночі ворог атакував Одеську та Миколаївську області дронами-камікадзе типу Shahed-136. Внаслідок цього в складських приміщеннях виникла пожежа, яку вогнеборці оперативно ліквідували. За попередньою інформацією загиблих та постраждалих немає.

Раніше “Коментарі” писали, що вночі 2 липня Одеська область опинилася під обстрілом безпілотників "Shahed-136", які були запущені з Азовського моря через Чорне. Атака, яка була спрямована на південні райони області з очевидною метою — об'єкти портової та промислової інфраструктури регіону. Про це повідомляє ОК “Південь”. Також нещодавно вночі, ворог під час сильної грози та шквального вітру завдав ракетного удару по Одеській області. Ціль окупантів залишається незмінною — це портова інфраструктура області.

“Коментарі” також писали, що під час атаки дронів-камікадзе росіян на Ренійський порт постраждало румунське судно. Румунське судно зазнало незначних пошкоджень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися