В Одесі розгорівся скандал з демонтажем вивіски кафе: подробці

Депутат міської ради закликав розробити та прийняти офіційний дизайн-код міста

Днями в Одесі розгорівся скандал з управлінням реклами. Так, власник кафе розповів одному з місцевих телеканалів про те, що міські чиновники не дозволили йому встановити вивіску новоствореного закладу англійської мовою. Водночас, за словами власника кафе, запропонували йому “домовитись”. Йдеться про заклад на проспекті Шевченка. Після відмови чоловіка – вивіску демонтували. Тепер же на її місці власник встановив нову табличку з меседжем до керівництва міста. 

Міський депутат Петро Обухов відреагував на ситуацію. На своїй сторінці в Фейсбук він запевнив, що в Одесі повинні розробити офіційний дизайн-код міста, наприклад як це зробили у Львові. 


“В цій сфері у нас є повний безлад. Треба розробити та прийняти офіційний дизайн-код міста. В ньому чітко описати стандарти вивісок на різних типах будівель (пам'ятки архітектури, радянські панельні будинки, новобудови й т.д.). Та запровадити режим розміщення таких стандартних вивісок без погодження та виплат. Карати людей штрафами та демонтажем тільки в разі невідповідності прийнятим стандартам. Усі нестандартні вивіски дозволяти тільки після погодження”, - написав Обухов.

Депутат впевнений, якщо бізнес поважає міський простір, то йому не треба створювати додаткові перешкоди, а навпаки треба заохочувати.


Раніше “Коментарі” писали, що в Одесі продовжується процес демонтажу незаконно встановлених юніпаркерів та іншого спеціального обладнання, яке негативно впливає на експлуатаційні характеристики міської дорожньої мережі. За минулий місяць було демонтовано понад сто таких об’єктів. Про це повідомляє Департамент міського господарства.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися