Дипломування моряків: онлайн-послуга на порталі Дія пройшла бета-тест

Українські моряки з будь-якої точки світу можуть отримати необхідні документи

На порталі Дія з'явилися нові можливості для моряків України. Після успішного бета-тестування, сервіс тепер пропонує послуги для моряків, які дозволяють отримати необхідні документи без зайвих зусиль та контактів з посадовцями.

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Електронні послуги підтримані технічними процесами, відпрацьованими за участю 250 моряків. Протягом цього періоду було видано 46 кваліфікаційних документів, а понад 200 моряків записалися на кваліфікаційний іспит CES 6.0.

Новий формат отримання послуг з дипломування дозволяє морякам з будь-якої точки світу з легкістю отримувати необхідні документи. Державний сервіс гарантує їхню аутентичність та захищає від підробки кваліфікаційних документів. Це також зменшує вплив людського фактора та усуває можливість зловживань, що спостерігалися у минулому.

Моряки мають можливість користуватися двома послугами через портал Дія: присвоєння або підтвердження звання/кваліфікації та запис на кваліфікаційний іспит CES 6.0 для отримання кваліфікаційних документів.

Важливо, що весь процес від подачі заяви до отримання рішення Державної кваліфікаційної комісії, яке моряк отримує в Дії та на електрону пошту, займає не більше 5 днів. Наступний крок – підписання представником Адміністрації судноплавства та автоматичне отримання електронного образу такого документа в особистому кабінеті на Порталі Дія. Оригінал документа моряк забирає в Адміністрації судноплавства або особисто, або через свого представника. У разі відмови у видачі документу так само через портал Дія можливо швидко подати апеляційну скаргу, — йдеться в повідомленні.

Для користування послугами достатньо зареєструватися на порталі Дія та вибрати потрібну послугу за допомогою електронного підпису. Впровадження електронних послуг для моряків відображає максимально прозорий та спрощений процес дипломування, який відповідає міжнародним вимогам та стандартам.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися