В міськраді Одеси затвердили придбання нових електробусів: скільки штук буде куплено

Після придбання електробусів в Одесі з’явиться новий маршрут

Виконком Одеської міськради затвердив висновок щодо залучення субкредиту від Міністерства фінансів України для здійснення субпроєкту "Оновлення рухомого складу Комунального підприємства “Одесміськелектротранс”. Йдеться про придбання електробусів для міста.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

Субпроєкт передбачає придбання 30 сучасних електробусів та встановлення станцій підзарядки. Електробуси, екологічно чистий вид транспорту, мають значний плюс: для їх експлуатації не потрібно будувати дорогі інфраструктурні об'єкти, такі як контактно-кабельна мережа та тягові підстанції для тролейбусів.

Реалізація Субпроєкту дозволить Одесі досягти власної стратегічної мети — оновлення, покращення та підвищення надійності роботи міського громадського автотранспорту, а також задовольнити наявний попит на міські пасажирські перевезення, — зазначив мер міста Геннадій Труханов.

Загальна інвестиційна вартість субпроєкту становить 13 мільйонів євро. Повернення кредитних коштів планується коштом загального доходу підприємства від усіх видів діяльності.

Нагадаємо, що в Одесі планують придбати нові електробуси. З метою забезпечення сучасної, зручної та екологічно чистої транспортної системи, у планах придбати 30 електробусів та встановити станції підзарядки, що загалом коштуватимуть 13 млн євро.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися