Загроза з Чорного моря зберігається: російські окупанти змінюють тактику

Під час нічної атаки російські окупанти застосували складну систему маневрів

В ніч на неділю, 27 серпня, по всій території України лунали сирени. У Повітряних Силах зазначили, що тривогу оголосила через запуск крилатих ракет з бомбардувальників Ту-95МС. Керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону розповіла що наразі ворог змінює свою тактику. Наприклад, сьогодні вночі російські окупанти застосували складну систему маневрів.

"Ракетна небезпека зберігається і загроза існує не тільки з повітря, а і з моря. Ракетоносій продовжує бойове чергування. Він здійснив маневр, перейшовши з Азовського моря в Чорне. Декілька діб він чатував саме в Азовському морі, і саме звідти наносилися удари по Одещині. Останнім часом ми спостерігаємо тактику ворога, коли вони багато маневрують ракетами або дронами під час атак, щоб виснажити та виявити систему протиповітряної оборони", - сказала вона.

Речниця також розповіла, що існує ймовірність, що зараз ворог в пошуках нових маршрутів для майбутніх атак. Військові закликали не ігнорувати сигнали повітряної тривоги та не нехтувати правилами, а спускатися в укриття. 

Нагадаємо, що 23 серпня ворог атакував Одеську область дронами-камікадзе типу Shahed-136. Хоча більшість була збита силами ППО, деякі все ж влучили в портову інфраструктуру та складські приміщення. Ворог завдав удару дронами-камікадзе запустивши їх зі східного узбережжя Азовського моря. Загалом над Одещиною було знищено 9 безпілотників. Проте деякі все ж поцілили в зерносховища та виробничо-перевантажувальний комплекс в Подунав'ї.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися