В Одесі обвалилась частина будинку: подробиці

Частина фасаду будинку в центрі Одеси зранку обвалилася

В центрі Одеси на вулиці Базарній, 93 сьогодні зранку обвалилася частина фасаду. Про це повідомила мешканка будинку Ірина Куций у соціальній мережі Facebook. 

Як зазначила мешканка дому, люди ще не встигли відійти від останніх обстрілів по Одесі, навіть не всі вікна поставили, як на них чекало нове випробування. 

“Цього сонячного недільного ранку нас розбудив гул, вибух і огорнуло величезною хмарою пилу. Ми ще не встигли відійти від останнього прильоту, не всі вставили скло, як чергова неприємність. Відколовся значний шматок стіни фасадного флігеля нашого будинку.... Хоча він є з незапам'ятних часів аварійним і по камінчику падає постійно, сьогодні було страшнувато”, написала Ірина. 

Наразі муніципалітет вже запропонував постраждалим кілька варіантів місця тимчасового проживання Проте проблеми з аварійним будинком треба вирішувати, адже найближчим часом обвалення будинку може продовжитись.

Обвал зруйнував житлову кімнату та ванну кімнату на другому поверсі, на першому розповзалася стіна. Через це дві квартири, дві родини перебувають фактично на вулиці. Бояться зайти у свої квартири, навіть забрати речі, не те що жити.

Зазначимо, що будинок на Базарній є пам'ятником архітектури - був житловим прибутковим будинком Ерліха у 1891-1892 рр. Спочатку він був двоповерховим, потім надбудували третій поверх. Наразі знаходиться в аварійному стані - в ньому вже обвалилося ліве крило. А в правому продовжують жити люди.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися