В Одесі зменшилась кількість батьків, які бажають аби їх діти навчалися очно

Загалом в очному форматі навчатимуться близько 60 тисячі дітей

На Одещині декілька разів проводити опитування серед батьків щодо формату навчання в новому навчальному року. На початку літа 2023 року бажаючих аби їх діти навчалися очно було майже 70%. Станом на сьогодні ця цифра на 10% менша. Причина такої статистики - нещодавні обстріли міста. Про це повідомила директор міського департаменту освіти та науки Олена Буйневич

Водночас чиновниця зазначила, що з 1 вересня в очному форматі навчатимуться близько 60 тисячі дітей. Втім, цьоріч в жодній школі не передбачено групи подовженого дня. Освітяни пояснили, що наразі школи, які мають надійних укриття будуть приймати учнів з тих навчальних закладів, де бомбосховища не відповідають нормам. Навантаження не дозволяє відкривати групи подовженого дня. Крім того, в очному форматі проходитимуть лише уроки які потребують більшого контакту учня з вчителем. В початковій школі більшість предметів вивчатиметься очно.

Станом на початок 2023/2024 навчального року в Одесі працює 121 заклад загальної середньої освіти, 136 садочків, 19 закладів позашкільної освіти, 3 міжшкільні ресурсні центри та “Дитячий будинок “Перлинка”.

Нагадаємо, що в Одесі продовжується акція “Перше вересня без квітів”. Батьків та дітей закликають приносити на свято першого дзвоника не букети квітів, а щось корисне для захисників України. В департаменті підкреслили, що можна принести ліки, білизну і шкарпетки, каву та чай, смаколики довготривалого зберігання та засоби гігієни.

Раніше “Коментарі” писали, що співробітники ДСНС в Одеській області обстежили навчальні заклади міста. Насамперед, фахівці ДСНС звертали увагу на облаштування закладу системами протипожежного захисту та первинні засоби пожежогасіння. Додатково було проведено огляд укриттів відповідно до встановлених нормативів та вимог.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися