Навчальний рік 2023-2024: скільки освітніх закладів Одеси оснащені укриттями

Протягом вересня ще у 89 навчальних закладах Одеси будуть облаштовані укриття

За кілька днів до початку нового навчального року, освітні заклади Одеси вдосконалюють інфраструктуру задля безпеки дітей. Вже на цей час 89 міських навчальних закладів оснащено укриттями.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

Протягом вересня планується облаштування такої ж кількості приміщень. Кожен заклад пройшов ретельну перевірку спеціальними комісіями та обладнаний всім необхідним для надійного захисту.

Одним з головних завдань педагогів є швидке та організоване відведення дітей до укриття в разі отримання сигналу повітряної тривоги.

Ось уже другий рік поспіль пріоритет для нас — безпека дітей. Ми не женемось за кількістю відкритих закладів. Ми проводимо роботу поступово, але якісно, із дотриманням усіх вимог безпеки, — зазначила директорка Департаменту освіти та науки Одеської міської ради Олена Буйневич.


Нагадаємо, що на Одещині декілька разів проводити опитування серед батьків щодо формату навчання в новому навчальному року. На початку літа 2023 року охочих аби їх діти навчалися очно було майже 70%. Станом на сьогодні ця цифра на 10% менша. Причина такої статистики — нещодавні обстріли міста.

Раніше “Коментарі” писали, що співробітники ДСНС в Одеській області обстежили навчальні заклади міста. Насамперед фахівці ДСНС звертали увагу на облаштування закладу системами протипожежного захисту та первинні засоби пожежогасіння. Додатково було проведено огляд укриттів відповідно до встановлених нормативів та вимог.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися