Ізмаїльські прикордонники відзначили День пам’яті захисників України

Захід відбувся на "Алеї слави", де поховані через війну понад 30 Героїв

Прикордонники Ізмаїльського загону взяли участь у патріотичних заходах "Сонях Пам’яті". Охоронці кордонів зібралися на цвинтарях та біля меморіалів в населених пунктах Ізмаїльського та Болградського районів.

Про це повідомляє Ізмаїльський прикордонний загін.

В Ізмаїлі захід відбувся на "Алеї слави", де поховані через війну понад 30 Героїв, серед яких учасник іловайської трагедії капітан Олександр Світличний.    

Акція "Сонях пам’яті" проводиться саме 29 серпня, бо саме в цей день у 2014 році, в ході російсько-української війни та Іловайської операції відбувся потужний прорив української групи військ з російського оточення, де проявився масовий героїзм добровольців і військових, та загинула найбільша кількість українських воїнів.

Ті трагічні події російсько-української війни розгорталися на сході України, саме на полях соняхів, які вже дозрівали. І саме під цими соняхами сотні захисників України в боротьбі з ворогом поклали своє життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни. Сонях – це не просто символ історичної мужності українських воїнів, це символ життя України. З чорним, як українська земля, зернятком, що обов'язково проросте, бо українці і далі будуть відроджуватися, скільки б не намагалися їх знищити, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, 29 серпня є Днем пам'яті захисників України, які поклали життя в боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність країни. Цей день був встановлений Указом Президента України № 621 від 23 серпня 2019 року про призначення вшанування героїзму військовослужбовців та добровольців, які загинули захищаючи Батьківщину.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що сервісні центри МВС Одещини долучилися до погашення нової колекції марок, які присвячені прикордонникам півдня. Укрпошта ввела в обіг нові патріотичні марки до Дня пам’яті захисників України. 





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися