В Одесі пройшов ритуал покладання квітів до Дня пам’яті захисників України

На церемонії були присутні керівники Одеси та області, правоохоронці та громадськість

Сьогодні 29 серпня в Україні відзначається День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни. З цієї нагоди в Одесі пройшов ритуал покладання квітів до пам’ятника “Козацький Хрест” у секторі військових поховань на міському кладовищі.

Про це повідомляє пресслужба Одеської РВА.

Це один із тих особливих днів, коли кожен українець має нагоду згадати, віддати шану та висловити вдячність тим, хто віддав життя, щоб Україна залишалася незалежною. 

Сьогодні в Одесі відбувся ритуал покладання квітів до пам’ятника "Козацький Хрест", що знаходиться у секторі військових поховань на міському кладовищі. У цьому урочистому заході взяли участь військове командування, представники міського та обласного керівництва, а також громадськість та правоохоронці.

Боротьба проти російських окупантів згуртувала українську націю. На захист незалежності нашої держави стали жителі всіх, без винятку, регіонів нашої країни. За свободу ми платимо надзвичайно високу ціну. Тому щорічно в цей день ми згадуємо не лише тих, хто загинув під Іловайськом, адже пам’ять про борців та їхню звитягу є найвищою цінністю для національної ідентичності. Маємо зробити все, щоб зберегти та зміцнити пам’ять про усіх полеглих Героїв — Захисників і Захисниць, на багато поколінь вперед. Вічна і світла пам’ять загиблим Захисникам і Захисницям України!, — сказав голова Одеської РВА Юрій Крук.

Нагадаємо, що у Білгород-Дністровському на Одещині 29 серпня, відкрили Алею Пам'яті воїнам, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни. У відкритті взяли участь рідні та близькі полеглих воїнів, представники райдержадміністрації, міської ради, військових підрозділів та духовенства. 




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися