Депутати Одеської міської ради не звітують перед виборцями

Тільки 33% з одеської міськради відкрили дані щодо своєї діяльності

Стало відомо, що депутати Одеської міської ради не звітують перед своїми виборцями публічно. Так, на сайті мерії немає повних даних біографії більшості з них. Про це свідчать результати моніторингу, проведеного громадською кампанією "Атестація депутатів місцевих рад".

Лише за результатами другого року депутатства тільки 33% з одеської міськради відкрили дані щодо своєї діяльності. 

Також 95% депутатів Одеської міської ради не оприлюднили своїх біографічних даних на сайті муніципалітету. Йдеться про: інформацію про освіту, досвід роботи, поточне місце роботи, партійну приналежність, а також фотокартку. Тільки 2% обранців вказали повні дані, а 3% дотрималися чотирьох з п'яти позицій.

Зазначимо, що моніторингом були охоплені депутати міських рад Вінниці, Запоріжжя, Івано-Франківська, Києва, Кропивницького, Львова, Луцька, Миколаєва, Одеси, Рівного, Сум, Харкова, Херсону, Хмельницького, Черкас та Чернігова.

Нагадаємо, що в Одесі викрили у корупції депутата VIII скликання Одеської міської ради, який є головою постійної комісії з питань екології, запобіганням надзвичайним ситуаціям та ліквідації їх наслідків, зв’язку та інформаційних технологій міськради. Депутат налагодив схему одержання хабарів за видалення зелених насаджень, користуючись своїм статусом депутата та голови комісії при міській раді.

Зазначимо також, що СБУ затримала місцевого ексдепутата на Одещині, який привласнив 15 земельних ділянок на узбережжі Чорного моря. Він викрав 15 земельних ділянок на загальну суму 15 млн грн.  Про це повідомляє пресслужба СБУ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися