На Одещині УДП планує модернізувати тяговий флот: деталі

Під час робочої поїздки до Австрії делегація УДП завітала до суднобудівників з ÖSWAG

Делегація УДП відвідала Австрії з робочим візитом. У рамках зустрічей представники УДП завітали до колег суднобудівників з ÖSWAG. Компанія одна з небагатьох, хто відгукнувся на пропозицію пароплавства та запропонував різні варіанти модернізації тягового флоту УДП із заміною двигунів.

“Взаємодія із фахівцями ÖSWAG є дуже цінною, адже компанія не лише має успішний досвід реалізації аналогічних проєктів. Саме ця верф у 80-х роках минулого сторіччя побудувала для УДП 19(!) самохідних суден проєктів M044C та M044D, частину з яких ми тепер збираємось модернізувати”, - йдеться в повідомленні. 

В УДП також зазначили, що після тривалих консультацій зупинилися на найбільш оптимальному варіанті. Переважну більшість зроблять та замінять в Україні, адже пароплавство має намір підтримувати українську економіку, а також максимально завантажити власне виробництво і виробництво вітчизняних виробників. Операції, що потребують унікального досвіду та експертизи, наприклад,  заміна старих двигунів на сучасні, планують проводити силами європейських підрядників.

“Крім австрійських партнерів розглядаємо пропозиції суднобудівників з інших дунайських країн, яких, на жаль, небагато. Не всі верфі горять бажанням братися за проєкт. По-перше, вбачають ризики роботи з підприємством з України. По-друге, встановити у раритетну машину сучасний двигун (Stage V) та начинку так, щоб вона працювала не гірше, ніж нова, – задача дійсно нетривіальна”, написав Дмитро Москаленко. 

Нагадаємо, що Українське Дунайське пароплавство завершує капремонт морського судна “Вилково”. Це судно намагалися відправити на металобрухт, втім, спеціалісти УДП вирішили привести судно до ладу, тож невдовзі “Вилково” вирушить в перший рейс. Загалом ремонтні роботи тривали майже три місяці. Фахівцям довелося старанно попрацювати, щоб дати судну ще один шанс



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися