В Одесі проводять заміну труб за новою для міста німецькою технологією

Співробітники «Інфоксводоканала» проводять масштабні роботи по заміні зношених та аварійних мереж

Фахівці "Інфоксводоканала" успішно завершили пілотний проект по оновленню каналізаційних мереж на вулиці Моторна. На даній ділянці було відновлено більше 300 метрів трубопроводу, який відпрацював свій експлуатаційний ліміт. Про це повідомили в прес-службі підприємства.

Вперше в Одесі роботи проводилися за інноваційною німецькою методикою реновації. Відповідно до даної технології в стару трубу вводять спеціальний полімерний рукав, який може приймати форму первинної труби. Потім під впливом ультрафіолетової лампи відбувається процес полімеризації, в результаті якого в старій трубі утворюється нова труба того ж діаметру.

Однак перед початком робіт обов'язково проводиться відеообстеження трубопроводу і його очищення від закупорок і забруднень.

На вказаній ділянці каналізації по вулиці Моторна промивати мережу довелося тричі, при цьому в трубі виявляли пляшки від шампанського, будматеріали, посуд. Підготовчі роботи зайняли тиждень, а реновацію труб завершили всього за 3 дні.

Як зазначив директор філії "Інфоксводоканал" Ігор Лисенко, сучасна німецька технологія реновації на практиці відмінно себе зарекомендувала. Вона дозволяє значно економити час і трудовитрати при проведенні робіт. Тепер відпадає необхідність в проведенні масштабних земляних робіт, пошкодженні дорожнього покриття, зелених насаджень, а також з'явиться можливість міняти ділянки, де раніше неможливо було проводити розкопки. Крім цього, не потрібно зупиняти роботу колектора, а значить відключати споживачів від послуг.

І найважливіше - полімерний матеріал, з якого будуть нові труби - німецького виробництва, він стійкий до агресивного середовища і корозії, а також здатний прослужити не менше 50 років.

Сьогодні основним завданням "Інфоксводоканала" є якісне водопостачання та водовідведення міста Одеси. Для цього підприємство проводить масштабні роботи по заміні зношених та аварійних мереж. У 2019 фахівцями водоканалу вже було прокладено понад 11 тисяч метрів нових мереж. У поточному році роботи по заміні найбільш аварійних ділянок тривають. А використання сучасних технологій і методів дозволить оновити ще більшу кількість мереж, при цьому мінімізувати незручності для споживачів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися