Волонтери з Одеси закликали внести зміни до Бюджетного кодексу України: подробиці

Єдиний вихід – це зосередження бюджетних коштів виключно на фронтові потреби.

Волонтерка з Одеси, голова благодійного фонду “Корпорація монстрів” Катерина Ножевнікова запропонувала внесення термінових змін до Бюджетного кодексу України, бюджетів органів місцевого самоврядування, податкового та митних кодексів, до Закону про бюджет на 2023 рік і напрацювання проєкту Закону на 2024. Вона вимагає здійснення жорсткого секвестру і виокремлення пріоритетних видатків на критичні потреби українського народу шляхом макрофінансової допомоги від партнерів і спрямування усіх інших доходів країни виключно на військові потреби.

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла Катерина Ножевнікова, засновниця благодійного фонду "Корпорація Монстрів"

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла Катерина Ножевнікова, засновниця благодійного фонду "Корпорація Монстрів".

Источник: https://odessa.comments.ua/ua/news/society/developments/4729-tisyachi-bpla-ta-turniketiv-mozhna-zakupiti-zamist-nedocilnih-rekonstrukciy-v-odesi---nozhevnikova.html
© Comments.ua

“Величезною ціною, сплаченою життями, героїзмом військових та спротивом частини суспільства Україна втрималась, та не програла війну за три дні, як їй це прогнозували. Проте станом на сьогодні, якщо не буде термінових змін державної політики, ми зазнаємо поразки за три роки та вже починаємо програвати. росія оговталась та почала нарощування ВПК. Санкції не спрацювали повною мірою, бо сотні нових ворожих БПЛА через ніч атакують українські міста. Попри наші величезні втрати, лінія фронту практично не рухається 10 місяців. рф збудувала укріплення, лінії оборони, щільно замінувала місцевість і навіть наступає на Куп’янськ. Якщо так буде продовжуватись надалі, через три роки російська армія буде вже тут, в Одесі, та в інших містах України. Ми мусимо терміново консолідувати усі державні ресурси і спрямувати їх на перемогу у війні”.

Ножевнікова запевнила, що українці не програли війну за три дні, але можемо програти її за три роки. На думку волонтерки, єдиний вихід – це зосередження бюджетних коштів виключно на фронтові потреби.

“Держава, під контролем громадськості, має залишити тільки критичні видатки на енергетику, охорону здоров’я, освіту, критичну інфраструктуру, підтримку функціонування економіки, пенсійні виплати рядовим пенсіонерам. Увесь інший ресурс із нікому не потрібних ремонтів другорядних доріг, театрів, стадіонів, судів та інших непотрібних видатків – спрямувати на сили оборони”.


Нагадаємо, що волонтерська спільнота Одеси вважає недоцільним під час війни використання бюджетних коштів на реставрацію місцевих будівель. Найбільше громаду обурила потенційна реконструкція Київського районного суду Одеси за 106 млн гривень та Театру юного глядача за 31 млн гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися