В Одесі встановили нове обладнання на очисних спорудах

Для того щоб не допустити аварійних ситуацій і погіршення очищення стоків «Інфоксводоканал» встановлює сучасне обладнання

Філія "Інфоксводоканал" продовжує масштабні роботи з модернізації станцій біологічної очистки "Північна" і "Південна" в Одесі. Про це повідомили в прес-службі підприємства.

Сьогодні навантаження на очисні споруди зросла в рази. Через активне використання хімічних засобів у побуті та виробництві самі стічні води стали більш агресивними за складом. Також ускладнює процес їх очищення збільшення вмісту забруднюючих речовин, наприклад, фосфатів і нафтопродуктів від автомийок, жирів від закладів громадського харчування. Багато підприємців не поспішають виконувати правила прийому стічних вод в частині встановлення локальних очисних споруд, що змушує станції біологічної очистки працювати на межі своїх можливостей.

Тому, щоб не допустити аварійних ситуацій і погіршення очищення стоків "Інфоксводоканал" встановлює сучасне обладнання.

Спочатку, фахівці водоканалу повністю оновили очисні решітки і будівлю, в якої вони розташовуються. Адже саме тут починається первинна очистка стоків. Вміщені в воді великі відходи і сміття збираються на стрижнях решіток, після чого видаляються граблями і доставляються в контейнер на дробарку.

Через будівлю решіток на СБО "Північна" тільки за добу проходить не менше 150 млн літрів стічних вод, які через свій агресивний склад не щадять метал очисних грат.

Саме тому "Інфоксводоканал" придбав і встановив решітки європейського зразка шведської фірми "Андерсон" з нержавіючої сталі, які зможуть прослужити тривалий період. Робота цих грат повністю автоматизована, а значить, в процес видалення великих відходів тепер не потрібно залучати персонал станцій.

Крім цього, на станціях біологічного очищення раніше була замінена система аерації в аеротенках, встановлені глибинні енергоефективні насоси датської фірми Grundfos, прокладені нові лінії електроживлення. У цьому році також модернізували ілоуплотнітель і лабораторії.

Як зазначив директор "Інфоксводоканала" Ігор Лисенко: "Своєчасна заміна обладнання значно підвищує якість і надійність очищення стічних вод, адже це, перш за все, запорука екологічної безпеки акваторії Одеської затоки. І на досягнутому зупинятися не будуть. Крім очисних споруд зараз оновлюється і Головна каналізаційна насосна станція, яка перекачує стоки більше половини міста на СБО "Північна".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися