В Одесі мистецькі школи запрошують на навчання

Загалом в Одесі 21 комунальний заклад початкової спеціалізованої освіти

До кінця вересня в Одесі продовжується набір дітей до мистецьких закладів міста. Загалом в Одесі 21 комунальний заклад початкової спеціалізованої освіти. У школах діти мають змогу навчатися різним видам мистецтва. Крім того, в закладки здійснюється підготовка обдарованих дітей до вибору професії в галузі культури та мистецтва. Про це повідомили в Одеській міській раді.

Мистецькі школи розташовані у всіх районах міста. Сьогодні в них навчаються 8177 дітей за загальним мистецьким та початковим професійним спрямуваннями.

Сучасна мистецька освіта є середовищем для творчого розвитку особистості, передбачає здобуття спеціальних здібностей естетичного досвіду і ціннісних орієнтацій у процесі активної мистецької діяльності, набуття особою комплексу професійних, зокрема виконавських, компетентностей та спрямована на професійну художньо-творчу самореалізацію особистості і отримання кваліфікацій у різних видах мистецтва”, - йдеться в повідомленні мерії.

Зазначимо, що в Одесі виросли багато видатних особистостей – музикантів, художників, артистів, які зробили вагомий внесок у розвиток світової культури. Учні мистецьких шкіл постійно беруть участь і здобувають нагороди на престижних міжнародних конкурсах, фестивалях та виставках, підтверджуючи високий потенціал професійної мистецької освіти Одеси.

Нагадаємо, що вже завтра 1 вересня — день першого дзвоника, який чекають особливо першачки та їхні батьки. У цей день до шкільної родини приєднається 21 тисяча маленьких мешканців Одеської області, загалом навчатимуться понад 270 тисяч дітей, з них 6800 це ВПО. Про це повідомляє голова Одеської ОВА Олег Кіпер.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися