В ДСНС показали наслідки нічної атаки окупантів на Одещині

Постраждали два цивільних співробітники порту

Російські окупанти вночі знову атакували ударними безпілотниками портову і промислову інфраструктури на півдні Одеської області. Внаслідок обстрілів спалахнули пожежі. В ДСНС опублікували фотографії з місця подій та продемонстрували роботу вогнеборців, які ліквідували наслідки нічної атаки. 

“Рятувальники ліквідували наслідки чергової терористичної атаки росіян”, - написали в ДСНС. 

Нагадаємо, що вночі російські окупанти завдали чергового удару по портовій інфраструктурі Одеської області. Так, в суботу, 2 вересня, над Одещиною українські сили ППО знищили Mohajer-6 — рідкісний дрон іранського виробництва. Постраждали два цивільних співробітники порту. Вони госпіталізовані. Наразі на місці працюють всі відповідні служби. Правоохоронні органи фіксують наслідки злочинів РФ. Усього з району полігону Чауда (Крим) та Приморсько-Ахтарська (Росія) запустили 25 ударних безпілотників. 22 "шахеди" знищила українська ППО. 


Безпілотник "Mohajer-6": що відомо


"Mohajer-6" - це іранський ударний безпілотник, який може розвивати швидкість до 200 км/год, нести бомби Ghaem і ракети Almas.

За роботу БПЛА відповідають мікросхеми і чіпи американських компаній Linear Technology Corporation, Texas Instruments і Xilinx. В останньому випадку йдеться про пристрої Artix-7 і Spartan-6. А за обробку інформації, одержуваної апаратом, відповідає декодер відеоданих і діджитайзер графічної інформації ADV7403 від Analog Devices зі США. Камера, яка транслює відео в режимі реального часу, виготовлена за патентами RunCam Technology Co., Ltd. з Гонконгу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися