Нічна атака Одещини - Братчук назвав мету росіян

Сьогоднішня атака на Одещину повʼязана з зустріччю Ердогана та путіна 4 вересня

Російські окупанти завжди намагаються створити відповідний інформаційний фон перед важливими міжнародними зустрічами, навіть якщо там не беруть участь міжнародні організації та Україна. Таку думку висловив речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук.

“Чи вплине це на майбутню угоду? Сподіваюсь, що вона буде в новому форматі і без участі рф. Не думаю, що це вплине на перемовини — є чітка позиція нашої держави, Україна відпрацювала той гуманітарний коридор, яким судна можуть рухатися з наших портів”, — зазначив  речника Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук.

Нагадаємо, що вночі російські окупанти завдали чергового удару по портовій інфраструктурі Одеської області. Так, в суботу, 2 вересня, над Одещиною українські сили ППО знищили Mohajer-6 — рідкісний дрон іранського виробництва. Постраждали два цивільних співробітники порту. Вони госпіталізовані. Наразі на місці працюють всі відповідні служби. Правоохоронні органи фіксують наслідки злочинів РФ. Усього з району полігону Чауда (Крим) та Приморсько-Ахтарська (Росія) запустили 25 ударних безпілотників. 22 "шахеди" знищила українська ППО. 


Безпілотник "Mohajer-6": що відомо

"Mohajer-6" - це іранський ударний безпілотник, який може розвивати швидкість до 200 км/год, нести бомби Ghaem і ракети Almas.

За роботу БПЛА відповідають мікросхеми і чіпи американських компаній Linear Technology Corporation, Texas Instruments і Xilinx. В останньому випадку йдеться про пристрої Artix-7 і Spartan-6. А за обробку інформації, одержуваної апаратом, відповідає декодер відеоданих і діджитайзер графічної інформації ADV7403 від Analog Devices зі США. Камера, яка транслює відео в режимі реального часу, виготовлена за патентами RunCam Technology Co., Ltd. з Гонконгу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися