Тенісистка з Одеси програла третій ракетці світу на турнірі в США

Одеситка покинула престижний турнір

Одеська тенісистка Еліна Світоліна (WTA 26) завершила виступи на Відкритому чемпіонаті США з тенісу 2023. В 1/16 фіналу американського мейджора українка в трьох сетах поступилася Джессіці Пегулі (США, WTA 3) за 1 годину і 50 хвилин.

Еліна Світоліна та Джессіка Пегула зіграли одна з одною вп'яте і четверту перемогу в цьому протистоянні здобула американка. У цьому сезоні Пегула також у трьох сетах перемогла Світоліну у чвертьфіналі турніру у Вашингтоні.

“Фізично мені було важкувато, (почувалася) не такою свіжою, як у попередніх матчах. Суміш усіх (факторів). Вона добре пробивала по м'ячу, (вигравала) важливі очки та дуже добре подавала. Сьогодні я не змогла відповісти її рівню, хоча ми й зіграли три сети. Відчула, що вона покращила гру в третьому сеті – я не дотягнула”, - прокоментувала Світоліна. 


Втім, не дивлячись на програш, Світоліна задоволена своїй першим сезоном після поверення на великий корт. 

“Якщо чесно, моєю метою, коли я починала грати в березні, було ввійти до топ-10. Звісно, я тішуся матчам, які провела. Деякі матчі, звичайно, розчарували, мені хотілося б зіграти краще: півфінал Вімблдона, сьогоднішній [матч з Пегулою]. Сьогодні була дещо інша ситуація. Я фізично не змогла сильніше тиснути. Зрештою, я також не очікувала від себе такого високого рівня на Вімблдоні. І на Ролан Гаррос — зіграла дуже пристойно. Загалом я дуже задоволена турнірами, які провела, та сезоном. Я близька до топ-20. Багато позитивних моментів”, - сказала одеситка. 

У режимі реального часу Світоліна посідає 25-те місце світового рейтингу. Від початку US Open вона піднялася в заліку WTA на одну сходинку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися