На Одещині школяри зібрали понад 35 тисяч гривень в рамках акції “Перше вересня без квітів”

Гроші зібрали на допомогу ЗСУ

В рамках одеської акції “Перше вересня без квітів” ліцей у Знам’янці, що у Березівському районі Одеської області, зібрав 35 тисяч гривень на допомогу Збройним силами України. Про це повідомили майбутні випускники  закладу освіти. 

“Ми, майбутні випускники, прийняли рішення, аналогічне минулорічному, коли всі відмовились від квітів на випускному. Пропонуємо учням школи приєднатися до акції “Перше вересня без квітів” замість букетів передати ці гроші на потреби ЗСУ. Закликаємо всіх підтримати нас у цій акції” – написала учениця Крістіна Джупина.

Учні вже другий рік поспіль беруть участь у подібній акції, а також закликають інших долучитися до їх ініціативи.  Крім того, Крістіна Джупина пообіцяла відзвітувати про використання коштів.

Нагадаємо, що директор міського департаменту освіти та науки Олена Буйневич закликала приносити на свято першого дзвоника не букети квітів, а щось корисне для захисників України. В школах збиратимусь посилки для військових та передаватимуть їх на передову. Освітяниі підкреслили, що можна принести ліки, білизну і шкарпетки, каву та чай, смаколики довготривалого зберігання та засоби гігієни.

Втім, не усі батьки підтримали таку ініціативу освітян та переконені, що усі елементи свята повинні залишатися традиційними. 

Зазначимо, що 641 школа в Одеській області готова розпочати новий навчальний рік в традиційному форматі навчання. Очно будуть навчатися 213 тисяч здобувачів освіти. Про це повідомив під час брифінгу розповів Олександр Лончак, директор департаменту освіти та науки Одеської ОВА.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися