На Одещині безкоштовно щепили від сказу понад 200 тварин: деталі

Щеплення від сказу потрібно робити щорічно

В Одеській області 215 домашні улюбленців вакцинували від сказу. Голова об’єднаного садівничого кооперативу Одеського району звернулася до  Держпродспоживслужби в Одеській області з проханням допомогти вакцинувати тварин від небезпечного захворювання. Спеціалісти ветеринарної медицини виїхали на місце та організували імпровізований пункт вакцинації. Про це повідомили в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Одеській області

Щорічна вакцинація проти сказу має велике значення для безпеки вашої тварини, наголосили у відомстві. Крім того, там нагадали, що щеплення можна зробити безкоштовно в державних ветеринарних клініках. 

“Неостаннім чинником на користь вакцинації є й те, що вона проводиться за державний кошт. Господарю тварини антирабічна вакцина не вартує нічого, достатньо лише звернутися до державної лікарні ветеринарної медицини Держпродспоживслужби за місцем проживання” 

Нагадаємо, що у червні поточного року в Одесі зареєстрували 2 лабораторно підтверджених випадки сказу серед тварин. Захворіли коти - безпритульний та домашній. Про це повідомляє Одеський обласний центр контролю та профiлактики хвороб. Останній випадок сказу серед тварин в Одесі реєструвався у 2021 році. З початку року в Одеській області вже зареєстровано 40 позитивних випадків сказу серед тварин і, переважно, серед домашніх, тоді як за увесь 2022 рік їх було 15.

За даними Міністерства охорони здоров`я щорічно в Україні реєструється приблизно 100-120 тис. осіб, які звернулися до медичних установ з приводу укусів тваринами, з них 60 % одержують лікування. Однак значно тривожнішою є ситуація із випадками захворювання людей, оскільки сказ призводить до смерті хворого у 100% випадків. В Україні майже щороку від цього небезпечного захворювання помирає від 1 до 7 осіб. Сказ зустрічається більш ніж у 150 країнах світу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися