”Доступні кредити 5-7-9”: аграрії Одещини отримали майже 3 млрд гривень з початку року

Одеська область на третьому місці за цим показником в Україні

З початку 2023 року аграрії Одеської області активно користуються перевагами пільгової програми кредитування "5-7-9". За цією програмою їм вдалося отримати майже 3 мільярди гривень, що зробило регіон третім за обсягом отриманих кредитів в Україні.

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла Алла Стоянова, директорка департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської обласної військової адміністрації.

За програмою  ”Доступні кредити 5-7-9” найбільше кредитів залучили Кіровоградська область – 3,5 мільярда гривень для 1152 господарств, Вінницька область – 3,1 мільярда гривень для 925 підприємств та Одеський регіон – 2,9 мільярда гривень для 723 господарств, – зазначила посадовиця.

Всього з початку року понад 10 тисяч українських агропідприємств отримали 49 мільярдів гривень банківських кредитів на розвиток. Із цієї суми майже 8 тисяч підприємств отримали 29,6 мільярда гривень в рамках державної програми "Доступні кредити 5-7-9".

Нагадаємо, “Коментарі” писали, що в Одеській області аграріям надали роз’яснення щодо того, як бронювати своїх працівників від мобілізації. Щоб мати таку можливість підприємство має відповідати 




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися