На Одещині прикордонники затримали вчителя мистецтва, який пропагував дітям російську ідеологію

Чоловіку загрожує до 8 років позбавлення волі

В Одеській  області працівники Державної прикордонної служби затримали чоловіка за підозрою у пропаганді російської ідеології. Як повідомили в прикордонній службі, ветеран військової розвідки працював вчителем мистецтва в дитячій школі.

"Замість того, щоб знайомити дітей зі світом прекрасного, нав'язував їм пропагандистські наративи. Тепер свої уроки на, теми "війну з рф розпочала Україна…", "Одеса і Донбас – території рф", "українські військові обстрілюють цивільне населення…" – він, швидше за все, буде поводити за ґратами", - йдеться в повідомленні прикордонників.

Крім цього, правоохоронці виявили безліч підписок на телеграм-канали російської пропаганди. Під час обшуку за місцем проживання в одесита правоохоронці вилучили мобільний телефон з доказами підривної діяльності проти України.

“Прибічнику ворожої політики повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу: заперечення збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, заперечення тимчасової окупації частини територій України, а також дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності. Йому загрожує до 8 років позбавлення волі. Тривають слідчі дії”, - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що працівники Служби безпеки України (СБУ) повідомили мешканці Одеси про підозру щодо виправдовування та глорифікації збройної агресії РФ проти України. Жінка після початку повномасштабного вторгнення, активно поширювала заклики до підтримки окупантів та виправдовувала їхні воєнні злочини у соціальних мережах.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися