На Одещині серед білого дня сталося дві крадіжки: поліція затримала правопорушників

Чоловікам загрожує до 10 років позбавлення волі

В Одеській області поліцейські відправили на лаву підсудних двох чоловіків, які пограбували своїх односельчан. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області. 

Перший випадок крадіжки зафіксували правоохоронці в Білгород-Дністровському районі. Там, 30-річний чоловік приїхав в гості в одне із селищ Шабівської територіальної громади. Правопорушник вирішив не повертатися додому з пустими руками, тому пограбував 82-річного пенсіонера. Чоловік переліз через огорожу біля будинку, схопив господаря за сорочку, штовхнув і зірвав з його шиї золотий ланцюжок із хрестиком вартістю понад 26 тисяч гривень. Як виявилось, правопорушник вже має судимість. Наразі поліцейські затримали його, а ланцюжок повернути господарю. 

Інший чоловік обікрав свого односельчанина на зупинці громадського транспорту. 23-річний правопорушень підійшов до 17-річного хлопця, кілька разів вдарив в обличчя, а потім відібрав 350 гривень та кепку. Коли ж знайома потерпілого, 18-річна односельчанка, почала кричати – нападник повалив її на землю і забрав у неї мобільний телефон вартістю понад 3000 гривень, після чого втік з місця злочину. Поліцейські викрили правопорушника того ж дня та повернули майно потерпілим. 

“На час слідства суд обрав старшому за віком чоловіку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою,  а молодшому – домашній арешт. За наявності достатніх доказів, зібраних правоохоронцями під час досудового розслідування, слідчі під процесуальним керівництвом прокурорів Білгород-Дністровської окружної прокуратури висунули фігурантам обвинувачення у відкритому викраденні чужого майна, тобто грабежі, поєднаному з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, вчиненому в умовах воєнного стану, зокрема повторно та поєднаному з проникненням на чужу територію. Цей злочин кваліфікується за частиною 4 статті 186 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років. Досудове розслідування слідчі завершили і обвинувальні акти скерували до суду”, - прокоментував начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися