Село в Румунії, що межує з Одеською областю, планують евакуювати

Село розташоване біля кордону з Україною, не більше ніж за 300 м від порту Ізмаїл

Мер румунської комуни Чааталкьой Тудор Чернега, звернувся до влади з проханням надати підтримку жителям села Плауру, які вже понад місяць повідомляють про те, що російські безпілотники, які атакують український порт Ізмаїл, пролітають над їхніми будинками, а деякі з них падають зовсім близько від села. Про це повідомляє Digi24.

"Під час зустрічі з міністром оборони ми також розглядали можливість добровільного переселення. Мені залишається налагодити контакт з місцевими жителями, а тим, хто захоче добровільно переселитися, повинні бути забезпечені такі ж умови, як і в Україні, проживання та харчування. Я вважаю, що таку ж напругу, викликану війною, відчувають і жителі села Плауру", - сказав Тудор Чернега в інтерв'ю агентству Agerpres.

Мер також повідомив, що село Плауру розташоване на відстані 300 метрів від району порту Ізмаїл, де було скоєно більшість атак безпілотників, і зазначив, що через велику кількість суден, які використовують румунський сектор Дунаю на рукаві Кілія, рибалки більше не можуть здійснювати свою діяльність.

Нагадаємо, що протягом тижня російські окупанти чотири рази обстріляли територію українського Придунав’я. Окупанти атакують об’єкти портової інфраструктури Одеського регіону. Для сусідів з Румунії обстріли українських портів були “новиною”. Саме тому в мережу потрапило багато відео та фото матеріалів обстрілів. Крім того, деякі навіть коментували те, що відбувається. Наразі українські військові закликають громадян Румунії не фільмувати ракетні та дронові атаки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися