В Одесі продовжують облаштовувати укриття для школярів: які результати

У 60 закладах завершуються роботи з ремонту та облаштування найпростіших укриттів

На Одещині продовжують створювати безпечні умови для школярів та працівників навчальних закладів. В Одеській мерії наголсили, що наразі пріоритет номер 1 - це облаштування якісних та сучасних укриттів в школах регіону.

Так, в Одесі серед закладів освіти комунальної власності мають 105  сховищ - найпростіші укриття різного типу, які облаштовані згідно стандартів якості. Договори на використання найпростіших укриттів, які розташовані поруч, уклали 24 заклади освіти. У 60 закладах завершуються роботи з ремонту та облаштування бомбосховищ, а у 18 - ремонтні роботи із збільшення кількості місць у діючих найпростіших укриттях.

У трьох закладах освіти встановлені швидкоспоруджувані захисні споруди цивільного захисту модульного типу, які дають можливість відкрити в очному форматі ті заклади освіти, де немає можливості облаштувати найпростіше укриття.

“З педагогічними працівниками, учнями, вихованцями у закладах освіти міста, де організована очна форма навчання, проведені тренування у разі оголошення сигналу "Повітряна тривога" та при виникненні надзвичайної ситуації. Кожному класу виділено кабінет, з якого відпрацьовується евакуація”, - йдеться в повідомленні.


Ба більше, на рівні районів і кожної школи сплановано місця для роботи кожного вчителя у разі відключення електроенергії з урахуванням наявних генераторів у закладах освіти.

Нагадаємо, що в Одесі період з 25 серпня 2023 року по 24 жовтня у захисній споруді цивільного значення, що розташована за адресою: просп. Адміральський, 24, 25А буде відбуватись капітальний ремонт. Строки закінчення робіт орієнтовні.  Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися