В Одесі серед білого дня чоловіки обікрали місцевих мешканців: поліція затримали правопорушників

За скоєне чоловікам загрожує позбавлення волі

В Одесі поліцейські затримали трьох чоловіків, які серед білого дня поцупили у місцевих мешканців їх майно. Як зазначили правоохоронці, чоловіки викрали мобільні телефону, гроші та документи. Про це повідомляє Головне управління національної поліції в Одеській області. 

Так, один із правопорушників випадково зустрівся на вулиці Мечникова зі знайомим. Під час розмови, взяв у нього телефон, щоб допомогти налаштувати додатки, втім коли власник гаджету відволікся, правопорушник вирішив не гаяти часу та зник з місця подій. Як виявилось, вартість телефону - 1500 гривень. Чоловік хотів   здати його до ломбарду, але не встиг: поліцейські викрили правопорушника того ж дня і вилучили у нього викрадене майно. Зазначимо, що чоловік був вже раніше судимий. 

А 38-річний одесит, йшовши вулицею Садовою, побачив на лавочці дідуся, а поруч з ним мобільний телефон. Зловмисник непомітно викрав смартфон вартістю 5500 гривень, яким планував користуватися особисто. Поліцейські за кілька годин знайшли правопорушника, а телефон повернули власнику. 

Ще одним із тих, хто посягнув на чужі речі, став 42-річний одесит. Правопорушник, гуляючи містом, знайшов банківську картку, яку власник того дня загубив. Замість того, щоб віднести її до банку, чоловік зловмисник пішов витрачати кошти у різних магазинах Приморського району. Таким чином, чоловік витратив шість тисяч гривень. Після “шопінгу” правопорушник викинув карту. 

“За наявності достатніх доказів, зібраних правоохоронцями, слідчі відділення поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 1 під процесуальним керівництвом прокурорів Приморської окружної прокуратури повідомили фігурантам про підозру у таємному викраданні чужого майна, тобто крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану, а останньому – ще й у привласненні офіційних документів, вчиненому з корисливих мотивів. Дані правопорушення кваліфікуються за ч. 4 ст. 185 та ч. 1 ст. 357 Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, яке тягнуть за собою їхні санкції – до восьми років позбавлення волі”, - йдеться в повідомленні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися