В Одесі триває перевірка міського транспорту для людей з інвалідністю: подробиці

Вчора перевіряли компаній "Турист", "Віраж", "Кіностудія", "Стар Транс" на 411 батареї

Депутат Одеської міської ради Олексій Асауенко продовжує розповідати на своїй сторінці у Фейсбук про результати перевірки доступності міського транспорту для людей з інвалідністю. Так, вчора інспектували одні з найпопулярніших маршрутів в місті - це 175,191,197,185.

Депутат розповів, що під час перевірки виникло багато питань до однієї компанії перевізників. За його словами, автобуси незручні, кнопки сигналу для людини з інвалідністю не працюють або до них не дотягнутися, маркировка на автобусі, яка позначає, що це транспорт для людей з інвалідністю відсутня 

“Дивна ситуація з компанією “Віраж”, вони, як кажуть, не запарились і це навіть знаючи про перевірку… А ще, окреме питання це так звані “пандуси” в автобусах, з першого погляду зрозуміло, що їх не використовують і навіть водії не зовсім розуміють, як вони розкладаються”, - написав Олексій. 

Втім, знайшлися і сучасні автобуси. Як повідомив Асауленко, станом на сьогодні, з усіх перевірок громадського транспорту, тільки автобуси компанії “Стар транс” відповідають нормам. Однак, їх всього 5 на місто.

“На жаль, усі 5 автобусів працюють на одному “ЖИРНОМУ” маршруті замість того, щоб по одному працювати на кожному їх маршруті. Зрозуміло, що це вирішує власник, але сподіваюсь, що висновки будуть зроблені”, - додав депутат. 

Також Олексій Асауленко зазначив, що наразі зʼявилася інформація, що дехто з перевізників по результатах цієї перевірки таки планує придбати щось дійсно зручне і сучасне для людей з інвалідністю.

Нагадаємо, що Департамент міського господарства Одеської міської ради розпочав відновлювати систему електричних підйомників для людей з інвалідністю. Про це йдеться на сайті відомства. Зазначимо, що усі платформи розташовані у комплексі підземних переходів біля Залізничного вокзалу. Спеціалісти також нагосили, що внаслідок вандалізму було знищено багато приладів, що відповідають за роботу підйомників.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися