Унікальна операція: Україна повернула контроль над “Вишками Бойко” в Чорному морі (фото, відео)

Під час операції українські військові підбили ворожий винищувач СУ-30

Українські військові успішно завершили операцію з повернення під контроль так званих “Вишок Бойка”, які розташовані біля берегів Криму в Чорному морі. Ці бурові газо- та нафтовидобувні платформи були окуповані РФ у 2015 році та використовувалися для військових цілей, зокрема як вертолітні майданчики та місця розміщення радіолокаційних систем.

Про це повідомляє Головне управління розвідки МО України.

Операція з відновлення контролю над “Вишками Бойка” була проведена силами підрозділів ГУР Міністерства Оборони України. В результаті операції були повернуті під український контроль бурові платформи “Петро Годовалець” та “Україна”, а також СПБУ “Таврида” і “Сиваш”.

Під час проведення операції українським спецпризначенцям вдалося захопити цінні трофеї, включаючи запаси некерованих авіаційних ракет (НАР) і радіолокаційну систему “Нева”, яка дозволяє відстежувати рух суден у Чорному морі.

Нагадаємо, що на острові Зміїний на Одещині, військовослужбовці Держприкордонслужби за підтримки ГУР МО встановили новий прикордонний знак. Попередній знак зруйнували російські окупанти.


Джерело: https://t.me/DIUkraine/2834


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися