Експерт розповів про нові політтехнологічних війнах епохи коронавируса в Одесі

Нещодавно в ЗМІ повідомили, що в одному з навчальних закладів міста - Одеської національної юракадемії стався спалах коронавируса, а в Міжнародному гуманітарному університеті коронавірус виявлений у ректора Костянтина Громовенка. Даний факт прокоментував український політтехнолог, викладач Київського національного університету ім. Шевченко Петро Олещук.

На його переконання, вузи не закрили на карантин виключно через те, що студенти складають основний електорат Сергія Ківалова.

"За дивним збігом обставин обидва коледжу відносяться до" легендарному "Сергію Ківалову - екс-депутату, а тепер - кандидату на пост мера Одеси від Морської партії України. І вони традиційно головна "виборча" база для Ківалова на всіх виборах. ЗМІ неодноразово писали про мобілізацію студентів і педагогічних колективів цих вузів: зокрема, багато повідомлень було про примусову зміну місця реєстрації та обов'язкову явку на дільниці - аж до загрози відрахування або звільнення. Здавалося б, спалах коронавируса може "сплутати карти". Але "моряки" не здаються. Навчання в Юридичній академії продовжили до ... 25 жовтня. Хоча Кабмін зобов'язав відпустити студентів додому 15 жовтня. Навчальні заклади продовжують працювати, а ректор, за інформацією ЗМІ, свою хворобу просто приховує і продовжує брати активну участь у підготовці до виборів ", - підкреслив експерт ..

"Відомо, що приховування коронавируса - це дія, що передбачає покарання за законом, і учасники процесу напевно знають, з яким ризиком вони збираються допомогти комусь отримати" вхідний квиток "до Одеської міськради. Зрозуміло, що спалах важко приховати, і ситуація вже отримала широкий резонанс в місті. Тому логічно припустити, що академію все-таки закриють на карантин, а студенти і педагоги не стануть знову додатком до бюлетенів ", - заявив Петро Олещук.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися