В Одесі встановили систему кондиціонування в трамвай, якому майже півстоліття

Трамвай також буде оснащено діодним освітленням та можливістю заряджати гаджети

В Одесі сьогодні  виходить на лінію перший оновлений трамвай маршруту №7, який обіцяє підняти комфортність подорожей для всіх мешканців. В ньому встановлено сучасну систему кондиціонування повітря.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

Перший у місті оновлений трамвай — це капітально відновлений вагон Tatra T-3 1978 року випуску, над яким проводили роботи з модернізації. Навіть попри труднощі воєнного стану, бригада спеціалістів вагоноремонтних майстерень вклала зусилля у встановлення сучасних зручностей.

У вагоні трамвая було встановлено сучасну систему кондиціювання повітря, яка забезпечує оптимальний температурний режим для пасажирів у будь-який час року. Крім того, вагон оснащено енергоефективним світлодіодним освітленням, що сприяє заощадженню енергії та покращує видимість у салоні. Пасажири також матимуть можливість заряджати свої гаджети прямо в салоні трамвая. Оновлений вагон також враховує потреби водія та осіб з обмеженими можливостями руху, забезпечуючи покращені умови роботи водія та легкий доступ для всіх пасажирів.

Наша системна робота з оновлення рухомого складу продовжується навіть в умовах воєнного часу, і ось черговий етап – випуск першого вагону з системою кондиціювання салону. Стареньку “Татру” не впізнати: збільшена кабіна водія, змінено інтер’єр салону, встановлені камери спостереження, передбачена можливість заряджання гаджетів, — зазначив мер Одеси Геннадій Труханов.

Нагадаємо, що 6 вересня, розпочався ремонт трамвайних колій на перехресті Старопортофранківської та Пантелеймонівської, біля кінотеатру “Родина”. Саме тому, поки триває реконструкція перехрестя три трамвайні маршрути тимчасово перестануть курсувати. З 6 вересня до 20 жовтня вересня трамваї № 5, 17, 28 не ходитимуть.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися