В Одесі працевлаштувалася понад тисяча переселенців

Допомагає знайти роботу Одеський муніципальний центр

З початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України 79,3 тисячі людей тимчасово переїхали до Одеського регіону. Для того, щоб переселенці швидко адаптуватися на новому місці, працює Одеський муніципальний центр сприяння працевлаштуванню внутрішньо переміщених осіб. Гасло організації -  “Одеський ринок праці – Заякорись в Одесі”. Саме сюди можуть звертатися переселенці, якщо хочуть знайти роботу. 

З червня 2022 року по 1 вересня 2023 року до Центру та його філій звернулися майже 2,9 тис. осіб, працевлаштована 1031 особа. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

“Допомога внутрішньо переміщеним особам, їх забезпечення робочими місцями, соціальні виплати – усе це головні принципи соціальної підтримки населення в умовах війни”, - йдеться в повідомленні.

Крім того, також з липня 2023 року в Одесі діє Сервісний центр “Хаб Ветеран”. Тут переселенцям, ветеранам, родинам військовослужбовців та іншим вразливим категоріям населення надається допомога в реалізації проєктів власного бізнесу, проходженні програми підвищення кваліфікації, отриманні сертифіката про підтвердження наявних навичок, а також допомога у працевлаштуванні та інші послуги.

Раніше “Коментарі” писали, що усі медзаклади Одеси надають внутрішньо переміщеним українцям необхідну медичну допомогу. Так 956 малюків народилися у внутрішньо переміщених жінок у міських пологових будинках. Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.  Також на базі медзакладів працюють інтегровані центри психологічної допомоги, куди вже звернулися близько 8600 людей. За 6 місяців цього року в Одесі: - 27894 внутрішньо переміщених особи отримали консультацію лікаря



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися