В Одесі медики долучилися до акції "Здай кров - врятуй життя": подробиці

Від початку повномасштабної війни здійснено близько 6000 донацій крові

В Одесі до міської акції "Здай кров - врятуй життя" в рамках проєкту "Донор Одеса" вчергове долучилися співробітники Центру первинної медико-санітарної допомоги №16. Цього разу донорську кров у міському відділенні трансфузіології здали 12 працівників Центру.

"Донорство крові важливо завжди, а особливо зараз, під час повномасштабної війни, коли потреби в донорській крові значно зросли. Тому ми маємо допомагати тим, хто цього потребує. Також як медичні працівники, ми знаємо, що донорство крові не лише рятує життя, а й корисно для здоров'я самого донора", - зазначила директорка ЦПМСД №16 Ганна Павлега.

Загалом в акції "Здай кров - врятуй життя" взяли участь близько двохсот працівників міських медзакладів Одеси. А від початку повномасштабної війни завдяки роботі проєкту "Донор Одеса" здійснено близько 6000 донацій крові.

Долучитися до спільної здачі крові можуть усі бажаючі колективи та організації. Для цього необхідно ознайомитися з інформацією про те, хто може бути донором, зібрати групу охочих здати кров та написати в Telegram на @donorodesa або заповнити анкету за посиланням

Нагадаємо, що агалом завдяки проєкту "Донор Одеса" від початку повномасштабної війни було залучено понад 5500 донорів крові. Саме за створення та реалізацію цього проєкту Одеса отримала від Асоціації міст України нагороду Конкурсу кращих історій незламності та співдії в громадах під час війни. Про це повідомили в Одеській міській раді.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися