В Одесі запрацювала програма допомоги ветеранам: що відомо

Для певних категорій осіб надаються щомісячні або одноразові грошові виплати

Сервісний центр ВетеранХаб, який нещодавно створити в Одесі допомагатиме також родинам загиблих захисників та захисниць, а також військовим, які отримали інвалідність внаслідок війни. Про це повідомили в Одеській міській раді. 

За даними Департаменту праці та соціальної політики, наразі в Одесі проживають:
- 332 особи з числа сімей загиблих (померлих) захисників та захисниць України, зокрема 144 дитини;
- 81 особа, яка отримала інвалідність внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, отриманих під час воєнних дій агресора.

З 2023 року за рахунок коштів бюджету надаються різні види допомог. Для певних категорій осіб надаються щомісячні або одноразові грошові виплати, зокрема: 

- воїнам, які стали особами з інвалідністю внаслідок поранення, контузії, каліцтва, виплачуються щомісячні грошові виплати у розмірі по 3000 грн (допомогу вже отримує 31 особа з інвалідністю внаслідок війни);

- воїнам, які стали особами з інвалідністю внаслідок  захворювання, виплачуються щомісячні грошові виплати у розмірі по 2000 грн (допомогу вже отримують 5 осіб з інвалідністю внаслідок війни);

- сім’ям загиблих (померлих) захисників та захисниць України   виплачуються щомісячні грошові виплати у розмірі по 3000 грн (допомогу вже отримують 109 родин загиблих/померлих воїнів).

Нагадаємо, що Ветеран Хаб - це простір для українських ветеранів, де вони зможуть отримати весь комплекс соціальних послуг, юридичний захист, а також консультації та поради фахівців щодо лікування, реабілітації, психологічної допомоги, працевлаштування, відкриття власного бізнесу тощо. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися