В Одесі померла 14-річна дівчинка від отруєння наркотиками: поліція затримала її 17-річного “постачальника”

Юнакові загрожує до 10-ти років ув’язнення

В Одесі 14-річна дівчина померла попередньо від отруєння наркотичними препаратами. Наразі поліцейські викрили молодика, який продав психотропні речовини неповнолітній школярці. Про це повідомляє Головне управління національної поліції в Одеській області. 

Так, про смерть дівчинки поліцейських проінформували лікарі. Вони розповіли, що до них госпіталізували школярку. Після того, як поліцейські оглянули дім потерпілої, вони вилучили амфетамін, походження якого підтвердили експрес-тестом. Також, переглянувши записи камер відеоспостереження, встановлених в тому районі, допитавши свідків, поліцейські встановили особу, у якої дитина придбала психотропи.

Поліцейські встановили, що 17-річний хлопець продав дівчинці два пакетики з таблеткою екстазі (MDMA) та амфетаміном. Частину придбаного вона вжила, а частину – зберігала вдома. Цієї ж ночі дитині стало зле, її госпіталізували до лікарні, де вона померла. Попередня причина смерті дівчинки – отруєння наркотичними препаратами, остаточна ж причина буде встановлена після проведення судово-медичної експертизи. акож правоохоронці встановили, що неповнолітній правопорушник замовляв заборонені речовини через один із месенджерів, отримував локацію схованки, з якої забирав “товар”.

“За наявності достатніх доказів, які зібрали правоохоронці, слідчі під процесуальним керівництвом прокурорів Київської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігуранту про підозру у незаконному придбанні та зберіганні з метою збуту психотропної речовини й особливо небезпечної психотропної речовини, а також у збуті психотропної речовини та особливо небезпечної психотропної речовини, що передбачено ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України. Підозрюваний затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі клопочуть про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Юнаку загрожує позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна. Поліцейські встановлюють коло осіб, причетних до наркозлочину. Слідство триває”, - повідомив заступник начальника територіального підрозділу поліції Олександр Суржик.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися