В Одесі проводять заміну труб за сучасною німецькою технологією

«Інфоксводоканал» продовжує міняти труби, застосовуючи інноваційну методику реновації

Фахівці "Інфоксводоканала" успішно завершили оновлення другого великого ділянки каналізаційного колектора по вулиці Моторна. Про це повідомили в прес-службі "Інфоксводоканала".

Особливість даних робіт в застосуванні інноваційної німецької методики реновації.

Нагадаємо, вперше в Одесі сучасну методику заміни труб випробував "Інфоксводоканал" в минулому місяці. Тоді на тій же вулиці Моторної було відновлено близько 300 метрів трубопроводу, який вичерпав свій експлуатаційний ліміт. Таким чином, на сьогоднішній день по вулиці Моторна оновили близько 500 метрів каналізаційних мереж великого діаметру.

"Інфоксводоканал" має намір продовжувати заміну зношених мереж методом реновації. Відповідно до даної технології в стару трубу вводять спеціальний полімерний рукав, який може приймати форму первинної труби. Потім під впливом ультрафіолетової лампи відбувається процес полімеризації, в результаті якої всередині старої труби утворюється нова.

Перед початком робіт обов'язково проводиться відеообстеження трубопроводу і його очищення від закупорок і забруднень.

На практиці ця технологія відмінно себе зарекомендувала. Вона дозволяє значно економити час і трудовитрати при проведенні робіт. Тепер відпадає необхідність в проведенні масштабних земляних робіт, пошкодженні дорожнього покриття, зелених насаджень, а також з'являється можливість міняти ділянки, де раніше неможливо було проводити розкопки. Крім цього, не потрібно зупиняти роботу колектора, а значить відключати споживачів від послуг.

І найважливіше - полімерний матеріал, з якого будуть нові труби - німецького виробництва, він стійкий до агресивного середовища і корозії, а також здатний прослужити не менше 50 років.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися