В Одесі планують відкрити нове реабілітаційне відділення в лікарні №10

Наразі в Одесі працюють чотири заклади охорони здоров’я, які займаються реабілітацією

На кінець вересня року в Міській клінічній лікарні №10 планується відкриття сучасного реабілітаційного відділення для військових на 30 ліжок. Крім того, в планах також створення реабілітаційних відділень в лікарнях №1 та №11. Про це повідомили в Одеській міській раді. 

В мерії зазначили, що наразі в Одесі працюють чотири заклади охорони здоров’я – “Реабілітаційна допомога дорослим і дітям у стаціонарних умовах”. Також сім закладів надають реабілітаційні послуги в амбулаторних умовах. В усіх лікувальних закладах створені умови безбарʼєрного доступу для людей з обмеженими можливостями руху.

Посадовці нагадали також про те, що з 2015 року на базі міської лікарні №8 працює відділення відновного лікування. На території облаштовано два майданчики - спортивно-тренувальний і тренінговий комплекс “Міське середовище” - для занять осіб, що пересуваються на візках. Заняття з пацієнтами  проводять фізичні терапевти та ерготерапевти. Фахівці навчають пацієнтів навичок подолання перешкод під час пересування містом.

Крім того, в  межах Міської цільової програми “Здоров’я” проводиться закупівля ендопротезів для проведення оперативного лікування військовослужбовців і пацієнтів, яким показана імплантація штучних суглобів. З цією метою у поточному році виділено 10 млн грн із міського бюджету. За перше півріччя 2023 року було проведено ендопротезування 67 пацієнтам.

Нагадаємо, що в Одесі планують розширити реабілітаційний центр для військових. Про це на форумі з відновлення Одещини "Транспорт. Логістика. Інфраструктура" повідомив голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися