СБУ затримала жінку, яка готувала ворожі удари по дев’яти об’єктах Одещини

Жінці загрожує до 12 років тюрми

Служба безпеки України затримала ще одну інформаторку російських спецслужб, яка брала участь у підготовці нової серії повітряних атак ворога на Одеську область. Як стало відомо - це місцева мешканка Чорноморська. Жінка на початку повномасштабного вторгнення підтримала окупантів і активно про це “виписувала” у заборонених соцмережах. Про це повідомили у відомстві. 

Так, стало відомо, що правопорушниця передала окупантам електронні координати дев’яти об’єктів військової та критичної інфраструктури регіону. Серед них – укріпрайони Сил оборони, фортифікаційні споруди і стратегічно важливі локації залізничного сполучення.

Крім того, російська коригувальниця намагалась відслідкувати напрямки польотів бойової авіації ЗСУ.

Втім, СБУ викрила фігурантку ще на початковому етапі її розвідувально-підривної діяльності та поінформувала командування українських військ про можливі загрози повітряних атак РФ.  Наразі співробітники СБУ затримали жінку на гарячому: на спробі передачі нових розвідданих окупантам.

Як виявилось, щоб отримувати інформацію, жінка регулярно їздила маршрутним таксі по території регіону та фіксувала місця базування і переміщення українських захисників. Отримані відомості вона надсилала окупантам у вигляді текстових і голосових повідомлень та скріншотів електронних карт, на яких позначала українські об’єкти.

“Під час обшуку у затриманої вилучено мобільний телефон із доказами її комунікації з агресором. Слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України. Наразі вона перебуває під вартою”, - йдеться в повідомленні.

Джерело: https://t.me/SBUkr/9725


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися