На Одещині не зафіксовано нових випадків кору: деталі

В Одесі в липні цього року стартувала “наздоганяюча” catch-up кампанія з вакцинації проти кору

В Одеській області та місті Одесі наразі випадків кору не зареєстровано, але враховуючи тенденцію до циклічності спалахів кору кожні 4-5років та ризики, пов' язані з воєнним станом, міграцією та скупченістю людей, фахівці зазначають необхідність вживання додаткових заходів для захисту від кору. Про це повідомили в Одеській міській раді. 

В Одесі в липні цього року стартувала “наздоганяюча” catch-up кампанія з вакцинації проти кору, паротиту та краснухи серед дитячого населення. В усіх міських дитячих поліклініках наявна сертифікована вакцина КПК від кору, паротиту та краснухи виробництва Нідерландів.

“Ми закликаємо всіх батьків перевірити вакцинальний статус своєї дитини, і якщо дитина не має щеплення від кору відповідно до свого віку — обов'язково звернутися до педітра та пройти вакцинацію. Подбайте про здоров'я та безпеку своєї дитини!” — зазначив очільник Департаменту охорони здоров'я Одеської міськради Левон Нікогосян.

Через військову агресію російської федерації в Україні підвищилася міграція населення, в багатьох регіонах зруйновані заклади охорони здоров'я, що призвело до погіршення охоплення щепленнями. Це, разом із перебуванням у сховищах та інших місцях скупчення людей, підвищує ризики поширення та спалахів кору та інших інфекційних хвороб.

“Наразі в Одесі немає якихось обмежень щодо відвідування закладів освіти невакцинованими дітьми. Але ми маємо розуміти, що право дитини на збереження здоров'я та життя є пріорітетним. Тому закликаємо батьків зробити свідомий вибір на користь здоров'я своєї дитини та подбати про наявність у неї щеплень від кору та інших інфекційних хвороб, а також про проходження потрібних за віком медичних оглядів”, — наголосила директорка Департаменту освіти та науки Одеської міськради Олена Буйневич.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися