Ракетна атака по Одещині: прокуратура документує наслідки

Повний перелік руйнувань та пошкоджень встановлюється

Одеська обласна прокуратура розпочала досудове розслідування у кримінальних провадженнях щодо порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Про це повідомили в пресслужбі відомства. 

Сьогодні вночі, окупанти здійснили повітряну атаку ракетами і безпілотними літальними апаратами по Одесі. Пошкоджень зазнали об’єкти припортової інфраструктури, зерносховища, складські приміщення приватного підприємства та кілька приватних домоволодінь у передмісті Одеси.

Суттєвих руйнувань зазнав одеський морвокзал та непрацюючий поряд готель. Інформація стосовно постраждалих уточнюється, триває розбір завалів.

“Повний перелік руйнувань та пошкоджень встановлюється. На місцях подій працюють прокурори, слідчі СБУ та працівники поліції, які фіксують черговий воєнний злочин РФ”, - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що сьогодні Одещина знову опинилась під обстрілами російських окупантів. Ворог завдав комбінованого удару по південному регіону. Про наслідки нічної атаки повідомили в Силах оборони Півдня. Так, ворог випустив 33 засоби повітряного нападу. Військові сбили 19 шахедів, а також 11 з 12 крилатих ракет “Калібр”. Втім, дві протикорабельні ракети “Онікс” завдали удару по готелю в морському порту Одеси.

“Коментарі” писали, що  17 вересня вночі російські окупанти завдали чергового удару по території України, зокрема й по південних регіонах. Про це повідомило оперативне командування “Південь”. Ворог використав тактику комбінованої атаки, застосував як безпілотні літальні апарати типу “Shahed-131/136”, так і ракети повітряного базування з літаків стратегічної авіації. Військові повідомили, що всі 6 ударних дронів були знищені: 4 - над Миколаївщиною, 2 - над Одещиною.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися