В Одесі відбувся майстер-клас із мови жестів

У заході взяли участь понад 50 одеситів

В Одесі 2 вересня 2023 року в центрі культури і відпочинку УТОГ відбувся відкритий майстер-клас із вивчення основ української жестової мови. Про це повідомили в Одеській міській раді. 

Захід було проведено Одеською обласною організацією “Українське товариство глухих” з нагоди відзначення Міжнародного дня осіб з інвалідністю зі слуху та Міжнародного дня жестових мов.

З метою підвищення рівня обслуговування та якості надання соціальних послуг у навчанні взяли участь близько 50 працівників Департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради та його структурних підрозділів.

Під час заходу представники “Українського товариства глухих” розповіли про особливості спілкування з людьми, які мають порушення слуху, та можливості використання сервісу УТОГ 24/7.

Крім того, присутніх ознайомили з історією виникнення жестової мови та її абеткою. Перекладачі-дактилологи Одеської обласної організації УТОГ провели практичне заняття з вивчення основних жестів, які можуть стати у пригоді при спілкуванні з особою з інвалідністю зі слуху.

За самовіддану працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у справу трудової і соціальної реабілітації осіб з інвалідністю по слуху почесними грамотами Виконавчого комітету Одеської міської ради були нагороджені: 

- Гаріпова Ганна Яківна, виконувачка обов’язків голови Одеської обласної організації "Українського товариства глухих", директорка Одеського центру культури та відпочинку УТОГ;

- Фельчишина Валентина Володимирівна, інструкторка-методист у справах глухих Одеської обласної організації УТОГ, 

- Євсєєва Оксана Анатоліївна, перекладачка-дактилолог вищої категорії Одеської обласної організації УТОГ; 

- Кобилєн Людмила Михайлівна, перекладачка-дактилолог Одеської міської територіальної організації Одеської обласної організації УТОГ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися