В Одесі лікарі вимагали гроші з пацієнта за безкоштовну операцію

Правопорушникам загрожує від штрафу до позбавлення волі

Поліцейські викрили двох лікарів однієї з міських клінічних лікарень у хабарництві. Завідувач нейрохірургічного відділення та нейрохірург взяли з пацієнта неправомірну вигоду за операцію, яка мала б бути проведена безкоштовно. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області. 

За попередньою інформацією правоохоронців стало відомо, під час медичного обстеження 48-річному чоловіку назначили операцію та сказали сплати за неї й подальше післяопераційне лікування 1200 доларів США, не дивлячись на те, що таке лікування повинно було бути для пацієнта безкоштовним. Хворого запевнили, що хірургічне втручання необхідно робити швидко і для нього негайно знайдуть місце у щільному графіку операцій.

Не отримавши грошей відразу, пацієнту нагадали про них ще раз вже після операції. Втім, поліцейські викрили правопорушників, щойно нейрохірург отримав від чоловіка гроші і, за попередньою змовою з завідувачем нейрохірургічного відділення, розділив її із ним порівну.

“За наявності достатніх доказів, зібраних правоохоронцями, слідчі поліції під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігурантам про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 354 Кримінального кодексу України, а саме в одержані працівником підприємства, який не є службовою особо, неправомірної вигоди, за вчинення дії з використанням становища, яке займає працівник на підприємстві, поєднаного із вимаганням неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб, в інтересах того, хто надає таку вигоду. Такі дії караються штрафом від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 8500 до 12750 гривень, або громадськими роботами на строк від ста шістдесяти до двохсот сорока годин, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк”, - йдеться в повідомленні поліції.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися