Фігуристи з Одеси тріумфували на етапі юніорського “Гран-прі”: подробиці

Юніорський "Гран-прі" з фігурного катання проходив в Будапешті

Спортсмени з Одеси Ірина Підгайна і Артем Коваль стали переможцями етапу юніорського “Гран-прі” з фігурного катання, який проходив в Будапешті. Це найвище досягнення для цих спортсменів. Про це повідомили у відділені національного олімпійського комітету України в Одеській області.

Так, одеські фігуристи стали переможцями у змаганнях танцювальних пар, набравши кращу суму балів в кар’єрі 149,42, випередивши на 3,14 бали американську пару Ялі Педерсен/ Джеффрі Чен (146,28).

“Я така щаслива. У мене стільки емоцій і так багато слів, які хочеться сказати. Ми закохані в наші програми. Коли танцюємо, отримуємо насолоду. Ідея довільного танцю – нашої тренерки Галини Чурілової. Вона дуже любить цю музику”, - прокоментувала фігуристка Ірина Підгайна

Одесити після ритмічного танцю йшли на другому місці, поступаючись Педерсен/ Чен трохи більш трьох балів (61,77-64,90), але завдяки блискучому виступу у довільному танці (87,65), здобули першу в кар’єрі перемогу на юніорському “Гран-прі”. До речі, у довільному танці Ірина  та Артем також стали другими, поступившись британському дуету Ешлі Слеттер/ Атл Онгай-Перес, який став у підсумку лише 5-м.

“Прокат був не такий хороший, але ми постаралися зробити програму кращою, і зараз я нею задоволений. Я обирав музику для ритмічного танцю, а для довільного – Максим Нікітін і Саша Назарова, разом із Галиною Чуріловою. Для нас це найбільше досягнення в кар'єрі, бо ми не так давно разом катаємося. Ми дуже щасливі. Хочемо подякувати австрійській федерації, яка надала нам місце, щоб кататися. Не знаю, що б ми робили без них” - сказав Артем Коваль. 

Наразі через російську агресію в Україні вони тренуються у Відні в групі харківського тренера Галини Чурілової. Постановниками їхніх програм є відомі українські танцюристи Олександра Назарова та Максим Нікітін.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися