На Одещині продовжується вакцинальна кампанії проти сказу: скільки тварин вдалося щепити

Вакцина проти сказу є безкоштовною

За тиждень в Одеському регіоні щеплено проти сказу 13 710 голів, включаючи собак – 8 738, котів – 4911, велику рогату худобу – 7, дрібну рогату худобу – 39, коней – 15. Про це повідомили в Головному управління Держпродспоживслужби в Одеській області.

Щеплення від сказу проводиться фахівцями ветеринарної медицини на безкоштовній основі. Наразі, окрім процедури щеплення безпосередньо у лікарнях, котам та собакам її можна зробити просто неба – Головним управлінням забезпечена робота мобільних бригад ветеринарів, які виїжджають на місце. Як показує практика, це зручно для власників тварин, адже їм не потрібно відвідувати лікарню, яка може знаходитися за багато кілометрів. На виїзді паралельно з вакцинацією домашніх улюбленців ветеринари роблять щеплення від сказу вуличним тваринам.

Втім, як і попереднього тижня, ветеринарні лікарі фіксували відмови від проведення щеплень. Свою незгоду з проведенням вакцинації висловили 46 осіб у восьми населених пунктах Подільського та Роздільнянського районів. 

“Єдиний ефективний спосіб профілактики сказу – вакцинація, яка є необхідною для всіх собак і кішок. Вакцинувати тварин проти сказу обов’язок кожного власника. Щеплення проти сказу абсолютно безпечне і жодного впливу на ріст і розвиток тварини не має”, - йдеться в повідомленні поліції. 

Нагадаємо, що у червні поточного року в Одесі зареєстрували 2 лабораторно підтверджених випадки сказу серед тварин. Захворіли коти - безпритульний та домашній. Про це повідомляє Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися