Щоб забезпечити безпеку на Одещині, регіону необхідні сучасні комплекси “Patriot” або SAMP/T, - експерт

Поки Одещина не отримала такі комплекси, росіяни можуть прорвати оборону південного ППО

Безпека Одещини – це безпека зернових терміналів і хабів. Якщо їх не захистити, почнуться проблеми із постачанням зерна, зокрема в Африку. Таку думку на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса висловив Олександр Коваленко, військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив”

“Росія продовжує тактику ракетно-зернового терору. Удари наносяться дронами-камікадзе і ракетами по зернових хабах і терміналах, по інфраструктурі портів Чорного моря і Дунаю. Останній удар по Одесі був нанесений комбіновано – дронами-камікадзе, ракетами “Калібр” і П-800 “Онікс”. “Онікси” на Одещині ми збивати не можемо. Їх можуть перехоплювати лише комплекси “Patriot” або SAMP/T.  Було б добре, якщо іноземні партнери передали такий комплекс для захисту Одеси. Комплекс SAMP/T показав найвищий результат по перехвату цілей аналогічних ракеті П-800 – швидкостях понад 3000 км/г на висоті 5 метрів над поверхню води”, – вважає Коваленко.

Поки Одещина не отримала такі комплекси, російські окупанти можуть прорвати оборону південного ППО, наголосив експерт. Переносити комплекси з Києва, де вони працюють, не можна, потрібні нові одиниці від іноземних партнерів.

Нагадаємо, що сьогодні вночі ворог дві години атакував південь Одеської області дронами-камікадзе типу Shahed-136. Хоча більшість була збита силами ППО, деякі все ж влучили в портову та прикордонну інфраструктуру.  Про це повідомляє пресслужба Одеської ОВА.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що Одещина знову опинилась під обстрілами російських окупантів. Ворог завдав комбінованого удару по південному регіону. Так, ворог випустив 33 засоби повітряного нападу. Військові збили 19 шахедів, а також 11 з 12 крилатих ракет “Калібр”. Втім, дві протикорабельні ракети “Онікс” завдали удару по готелю в морському порту Одеси.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися