В Одесі поліцейські повідомили про підозру особам, які причетні до руйнування маєтку-пам’ятника архітектури

За скоєне правопорушникам загрожує до восьми років позбавлення волі

В Одесі поліцейські повідомили про підозру двом службовим особам, які дозволили зруйнувати 120-річний маєток-пам’ятник архітектури. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.  

Так, на початку літа, в соціальних мережах з’явилася інформація про зніс пам’ятки архітектури, побудованої у 1903 році. Поліцейські встановили, що 39-річна керівниця товариства, якому на праві приватної власності належить маєток, та 47-річний директор компанії-підрядника, відповідно до отриманого дозволу Департаменту культури, повинні були виконати ряд протиаварійних робіт у будівлі-пам’ятці архітектури та містобудування місцевого значення. 

Натомість у службових осіб виник спільний злочинний намір, спрямований на руйнування об’єкта. Всупереч документації, у червні підрядник провів будівельні роботи з демонтажу огороджуючих та несучих конструкцій будівлі. Зі свого боку, директорка  компанії-власника не забезпечила утримання пам'ятки в належному стані та не вжила заходів щодо своєчасного проведення у ній ремонту, її захищення від пошкодження, руйнування або знищення.

“Під процесуальним керівництвом прокурорів Приморської окружної прокуратури міста Одеси слідчі провели розслідування і, зібравши достатньо доказів, повідомили  фігурантам про підозру в умисному незаконному знищенні, руйнуванні або пошкодженні об'єктів культурної спадщини чи їх частин, вчинених службовою особою з використанням службового становища, за ч. 5 ст. 298 Кримінального кодексу України. За подібні дії законом передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого”, - розповів начальник територіального підрозділу поліції Вячеслав Барба.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися