В Одесі пройшов тренінг для медиків щодо системної роботи з протидії ВІЛ

У 2022 році кількість тестувань на ВІЛ у медзакладах Одеси збільшилася на 3,2 тисячі

В Одесі 25 по 26 вересня відбувся тренінг для керівників закладів охорони здоров'я з питань інтеграції послуг з ВІЛ на первинну ланку медичної допомоги. Захід був організований Європейським регіональним бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ). Про це повідомили в Одеській міській раді. 

У тренінгу взяли участь представники керівництва Центрів первинної медико-санітарної допомоги та Міського центру профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІДом. 

Учасники отримали рекомендації щодо інтеграції послуг з протидії ВІЛ до рутинної медичної допомоги, а саме: послуг з тестування на ВІЛ за ініціативою медичного працівника, допомогу особам, які постраждали від насильства, до- та післяконтактної профілактики ВІЛ, попередження вертикальної передачі ВІЛ, сифілісу та гепатиту В від вагітної до плоду тощо.

Особливу увагу було приділено необхідності здійснення ефективного моніторингу тестування на ВІЛ пацієнтів з  симптомами і хворобами за міжнародною класифікацією ICPC-2, при яких рекомендовано тестування на ВІЛ у пріорітетному порядку. Представники ВООЗ презентували цифровий інструмент, який інтегрований в існуючі медичні інформаційні системи та дозволяє ефективно здійснювати облік та моніторинг тестування цільових контингентів пацієнтів.

Нагадаємо, що в Одесі відбувся профілактичний захід для попередження ВІЛ/СНІД. Під час заходу, понад 300 осіб були проконсультовані та отримали інформацію про профілактику ВІЛ, гепатитів та інших соціально значущих захворювань, а також отримали можливість пройти конфіденційний тест на ВІЛ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися